Biofruit

Biofruit is een samenwerkingsverband van zes biologische fruittelers uit de regio Gelderland/Brabant/Utrecht/Limburg. Zij zijn in 1998 gaan samenwerken om tot de noodzakelijke professionalisering en afzetbundeling te komen die nodig is om biologische geteelde appels en peren aan supermarkten te kunnen verkopen.

Inmiddels is Biofruit uitgegroeid tot een bekende leverancier van Hollands biofruit aan groothandel, exporteurs en supermarkten. Biofruit heeft zich tot de voornaamste leverancier van de Nederlandse supermarkten van Nederlandse EKO-appels ontwikkeld.

Via Vogelaar-Krabbendijke levert men volop aan Albert Heijn. De belangrijkste andere binnenlandse supermarkten worden via Naturelle/Greenery beleverd. Het fruit wordt centraal gesorteerd. In 2003 is er op het bedrijf van Van den Elzen een nieuwe sorteerinstallatie in gebruik genomen die voldoet aan alle moderne eisen. 

Aanbod

De leden van Biofruit produceren jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen kg's appels en peren onder EKO-keurmerk. Een deel van de productie wordt ook onder Demeter-keurmerk geproduceerd.

Biofruit is in staat om een breed assortiment aan Hollands biologisch fruit te leveren. De vaste afnemers ontvangen een aanbodslijst per fax.Het  assortiment voert een groot aantal bekende appel- en perenrassen. In de komende jaren wordt een aanzienlijke uitbreiding verwacht van de nieuwe rassen Santana en Topaz.

In het komende seizoen wordt het grootste deel van de Hollandse Santana en Topaz door Biofruit verhandeld. Biofruit is volledig Global-Gap gecertificeerd. Biofruit levert naast de gebruikelijke Klasse 2 top (wat normaal is in de biologische teelt) ook de sortering Klasse 1.